NOGOMETNI KLUB
MAKSIMIR
FOOTBALL CLUB
POČETNA STRANICA
KLUB
TEMPERATURA U MAKSIMIRU:
OSNOVNI PODATCI

STADION
POVIJEST
PROŠLE SEZONE
OMJERI S KLUBOVIMA
NAVIJAČI
VETERANI
VIJESTI
SENIORI
POPIS IGRAČA
BROJIDBA
UTAKMICE/POSLJEDCI
TABLICA
3.HNL ZAPAD
POKAL ZNS-a
PODMLADAK
JUNIORI
KADETI
STARIJI PIONIRI
MLAĐI PIONIRI
MLAĐI PIONIRI II
LIMAČI B1
LIMAČI B2
LIMAČI C3
OSTALO
HŠK MAKSIMIR
ČETVRT MAKSIMIR
CRO NOGOMET
KNJIGA GOSTIJU
POVEZNICE
CONTACT
Slike s gostovanja protiv Orijenta na Krimeji, 28. ožujka 2009.
Proslava naslova prvaka 4.HNL Središte, podskupina A, na Oboju nakon pobjede 2:0 protiv Gaja, 26. svibnja 2012.

Premda je naš omiljeni klub smješten u središtu istoimene zagrebačke četvrti, Maksimir, koja sa svim svojim naseljima (Bukovac, Remete, Lašćina, Željeznička kolonija Maksimir, Maksimirsko naselje, Ravnice i ostala naselja bez posebnog naziva) ima oko 50000 stanovnika, pa prema tome i široku navijačku osnovu, klub privlači malo navijača, kao uostalom i svi zagrebački amaterski klubovi. I premda u malom broju, ipak smo vrlo vjerni našem Maksimiru i zeleno-bijeloj boji. Na svakoj smo domaćoj utakmici, a idemo i na većinu gostovanja, netko više, netko manje.

Mi, mlađi (novi) naraštaj, pokušavamo odgojiti jednu novu vrstu navijača. Prvo i osnovno je da mi navijamo jedino i isključivo za MAKSIMIR. S obzirom da su nam uzor engleski navijači, kao najbolji, trudimo se promicati njihovu kulturu navijanja. To znači nekoliko stvari:.......... ; ........ ; .................... ; ........ ; ........ ;.. ;.. ;.. ;.. ;.. ;.. ;.. ; ¤ kao prvo, mi mlađi navijači se ne izdvajamo u neku posebnu navijačku skupinu, nego pokušavamo biti svi zajedno, i mladi i stari; kada navijamo, navijamo svi: i mladi i stari............... ; ........ ; ........ ; ........ ; ........ ; ; ; .... ¤ kada naš igrač promaši izglednu prigodu, ne psujemo mu sve po redu, naprotiv pljeskom se trudimo nagraditi svaki pokušaj, bio uspješan ili neuspješan ............................................................................................................. ¤ navijamo za naše, ali i poštujemo protivnika (igrače i navijače) i ne pada na pamet nekoga vrijeđati ili tući samo zato jer igra ili navija za drugi klub, makar i za naše najveće suparnike

Kao i svi navijači, tako i mi imamo klubove koje smatramo najvećim suparnicima, uglavnom naši susjedi. To su u prvom redu NK Tekstilac Ravnice i NK Vocor, koji su također u četvrti Maksimir i igraju na igralištu Športskog društva Maksimir (Fakultetsko dobro), igralištu koje se nalazi iza maksimirskog zvjerinjaka i najbliže je Oboju pa su stoga to i pravi derbyji, u izvornom (pravom) značenju te riječi. Mjesnim suparnicima smatramo i klubove iz susjednih četvrti: NK Dubrava, NK Prigorje (Markuševec), HAŠK i NK Concordia.

Na donjoj slici možete vidjeti neke od navijača Maksimira. Naime, ima nas još. Cilj ove stranice je ponukati Maksimirce da se počnu zanimati za ovaj klub, počnu dolaziti na utakmice i navijati za NK Maksimir. Ne propuštamo (dio najvjernijih) nijednu utakmicu Maksimira držeći se premise Za Maksimir na kraj svijeta, a ne samo do Donjih Čeha.

Navijači Maksimira
ZAGIĆI B2
ZAGIĆI C3
ZAGIĆI B1